content detail

Het verschil tussen Bikram Yoga en Hatha Yoga

Post by: 10/06/2016 0 comments 55603 views

yogamat

Bikram Yoga is de nieuwste rage, overgewaaid vanuit Amerika. Yoga bestaat uit verschillende oefeningen en leert ons om de lichaam en geest in balans te brengen. Yoga is ontspannend, het geeft veel energie en kracht. Er zijn diverse soorten Yoga die je kunt beoefenen, maar wij leggen het verschil uit en wat Bikram Yoga nu eigenlijk zo hot maakt.

Bikram Yoga

Bikram Yoga wordt in een verwarmde ruimte beoefend van 34 tot40 graden, dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop verbeterd, je lichaam gaat ontgiften en dat je minder last heb van blessures. De lessen duren 60 of 90 minuten en er zijn 26 Yoga-posities om uit te voeren, de oefeningen worden allemaal twee keer uitgevoerd tijdens de les. Het belangrijkste kenmerk van Bikram Yoga is dat de zonnegroet aan het begin van de training ontbreekt. De reden dat de zonnegroet ontbreekt is dat de hoge temperatuur hetzelfde ontspannende en versoepelend effect heeft op het lichaam. Daarnaast heeft  de hoge temperatuur een positief effect op de afname van het lichaamsvet, omdat je hierbij veel zweet. Net als bij de traditionele variant heb je hierbij ook een Yoga mat nodig, daarnaast moet je ook nog een handdoek en drinken meenemen.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de traditionele vorm van Yoga. Dit wordt uitgeoefend onder normale omstandigheden in een ruimte op kamertemperatuur. De les duurt ook ongeveer 60 minuten en bestaat uit 4 fases, elke cyclus doe je 3 keer. Dit is vaak toegankelijker voor verschillende soorten mensen omdat het fysiek minder zwaar is. Ook is dit prettiger voor mensen die niet goed tegen warmte kunnen en mensen die aan hun lichaam willen werken zonder daarna helemaal uitgeput te zijn. Hatha Yoga is voor zowel beginners als gevorderden en mensen van alle leeftijden goed toegankelijk. Hatha Yoga geeft je kracht en daarnaast brengt het je lichaam en geest tot rust.

 

About author

lifestylegids

Website:

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed