content detail

vingerlas

Eigenschappen van vingerlassen

Post by: 04/06/2019 0 comments 1001 views

Bent  u bezig met de verbouwing van uw huis en heeft u daarbij veel hout nodig? Denkt u bijvoorbeeld eens aan houten vloeren, steunbalken, maar ook aan houten kozijnen, ramen en deuren. Wellicht bent u zelf een handige doe-het-zelver en is houtbewerking iets waar u uw hand niet voor omdraait. Dan weet u ook dat het vaak niet eenvoudig is om voor een groot project exact van tevoren te bepalen hoeveel hout u nodig heeft. Bij houtbewerking heeft u altijd te maken met houtafval. Het is echter mogelijk om veel efficiënter met uw houtvoorraad om te gaan, minder afvalhout te produceren en uw resthout bovendien te hergebruiken. Als u uw hout laat vingerlassen, levert u dat veel voordelen op.

Wat is vingerlassen?
Een vingerlas is een freesverbinding. Twee houtprofielen die met elkaar verbonden moeten worden, krijgen elk een freespatroon dat naadloos in elkaar past. Bij vingerlassen kiezen we voor een getand profiel, in de vorm van dunne vingers. Deze profielen verlijmen we vervolgens met elkaar, waardoor een zeer stevige en stabiele verbinding ontstaat. Door uw hout te vingerlassen, bent u in staat zeer rechte verbindingen te maken die ook na langere tijd hun vorm behouden. Bij het produceren van vingerlasprofielen wordt nauwelijks hout verspild. Natuurlijk gaat er altijd houtmateriaal verloren, maar met deze techniek blijft afvalproductie tot een minimum beperkt. Dit maakt vingerlassen niet alleen tot een milieuvriendelijk, maar ook kosteneffectief proces.

Wat zijn de voordelen van vingerlassen ?
Als u het hout voor uw doe-het-zelfproject laat vingerlassen, produceert u zo min mogelijk afval. Dit maakt het voor u veel gemakkelijker om van tevoren te bepalen hoeveel hout u nodig heeft. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. Bovendien heeft u de zekerheid dat de houtverbindingen die u maakt, kwalitatief zeer goed en stabiel zijn. Mocht u toch nog afvalhout produceren, dan kunt u dit hout in veel gevallen in een gevingerlaste versie weer hergebruiken. Het vingerlassen van uw hout kunt u overlaten aan de specialisten van Bear Optima Wood. Wij beschikken op onze werkplaats over grote vingerlasstraten, waarmee we in korte tijd een grote hoeveelheid gevingerlast hout kunnen produceren. Heeft u met spoed gevingerlast hout nodig, doet u dan zeker een beroep op ons.

Hoe kan Bear Optima Wood mij helpen?
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van vingerlassen voor uw project? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met Bear Optima Wood. Zij beantwoorden uw vragen, geven advies en kunnen ervoor zorgen dat u, voordat uw project van start gaat, kunt beschikken over gevingerlast hout van uitstekende kwaliteit.

About author

lifestylegids

Website:

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed