content detail

podoloog

Zoek je een podotherapeut Zaandam?

Post by: 25/06/2019 0 comments 1401 views

Ben je woonachtig in Zaandam of in een van de steden daaromheen zoen heb je de laatste tijd veel last van je voeten of onderrug? Ga dan eens langs bij de podotherapeut Zaandam. Last van je voeten of onderrug kan veel oorzaken hebben, zoals een verkeerde houding maar ook verkeerd schoeisel kan een reden zijn. Dit zijn vragen waarvoor je terecht kunt bij een podoloog. De podoloog onderzoekt en geeft een advies en op maatgemaakte oplossingen als je klachten hebt aan je bewegingsapparaat. Loop er niet te lang mee rond en maak een afspraak met een goede podotherapeut Zaandam.

Voor wie geschikt?
Podotherapie is speciaal voor mensen die last hebben van de voeten, enkels, knieën of heupen. Groepen die een groter risico lopen zijn vaak mensen met artrose en Diabetes mellitus. Artrose kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je grote teen te veel naar binnen staat, dat geeft lichamelijke klachten. Maar ook Diabetes mellitus geeft een groter risico op voetklachten. Dit soort klachten kunnen worden verlicht door een podotherapeut. Maar ook mensen die veel moeten staan of lopend of intensieve sporters hebben over het algemeen wat sneller last van pijnlijke voeten en enkels. Ook hiervoor kan podotherapie een oplossing bieden.

Met welke klachten kun je terecht?
Voeten die doorgezakt zijn, een afwijkende stand van de voeten, last van terugkerende likdoorns of regelmatige pijn aan je enkels, kniegewrichten, heupen of aan je onderrug. Het zijn stuk voor stuk klachten waarbij een podoloog je uitstekend kan helpen. Door middel van aangepast schoeisel maar ook door je problemen goed te analyseren en oefeningen voor te schrijven die je klachten in de toekomst zullen verminderen. Hun aanpak is persoonlijk en altijd op maat. Een afspraak met je podotherapeut Zaandam kun je zelf direct maken, of via een verwijzing van de huisarts.

Een podotherapeut of een podoloog?
Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog? De beroepen podotherapeut en podoloog worden nog weleens door elkaar gebruikt. Toch zijn er een aantal verschilpunten. Een podotherapeut is een paramedisch beschermd beroep en in het BIG-register opgenomen. En een podoloog is een onbeschermd beroep.  Deze wordt gezien als een commercieel beroep en valt onder het Ministerie van Economische Zaken. Podotherapie is wettelijk erkend en valt onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een podotherapeut heeft een 4-jarige HBO-opleiding gevolgd op Bachelor-niveau. Een ervaren podotherapeut kan je naast het behandelen van klachten aan je bewegingsapparaat ook van dienst zijn als je lijdt aan diabetes of reuma.

Wat biedt een goede podotherapeut Zaandam?
Als je goede podotherapeut Zaandam zoekt, maak dan eens een afspraak bij Professional Podotherapie.

About author

lifestylegids

Website:

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed