content detail

Infrarood sauna

Genezende werking van een infrarood sauna

Post by: 15/09/2020 0 comments 99 views

Heerlijk even ontspannen en genieten van een moment in de sauna. De intense warme straling over je spieren. Dat is niet alleen weggelegd voor de externe sauna of in een luxe wellness complex. Je kunt ook thuis genieten van de ontspannende werking van een infrarood sauna. Veel mensen hebben het idee dat het kopen van een infrarood sauna een luxe, prijzige aangelegenheid is. Maar in de praktijk valt dat enorm mee. Het is namelijk een goede investering om optimaal te genieten en te ontspannen. Daarnaast heeft een infrarood sauna een positief effect op lichaam en geest. De infrarood sauna verwarmt je lichaam op eenzelfde manier als zonlicht zonder de potentiële gevaren die langdurige UV blootstelling met zich meebrengt.

Wat is een infrarood sauna?

De infrarood sauna heeft een infraroodverwarming waardoor de warmte direct geabsorbeerd wordt door het lichaam. Dit gebeurt door middel van infraroodstraling, zonder dat er warme lucht nodig is. De warme lucht in de cabine zorgt voor overdracht van warmte door middel van geleiding. Infrarood is een vorm van elektromagnetische straling, maar je hoeft niet bang te zijn dat het slecht is voor je lichaam, deze vorm van straling is volledig veilig. Je kunt het vergelijk met energie. De infrarood energie bestaat voor een klein deel uit licht en een overgroot deel uit warmte. Je ziet de stralen niet, maar de warmte voel je goed op je huid. Denk maar aan de zon, een van de meest bekende en belangrijkste bron van infrarood.

Waarom is infrarood sauna goed voor je?

Een infrarood sauna is goed voor je huid, lichaam en geest. Zo draagt de  infrarood straling bij aan het stimuleren van stofwisseling en zorgt de straling voor een intensieve doorbloeding van huid, spieren en organen. Ook wordt bijvoorbeeld zuurstof en benodigde bouwstoffen beter door de spieren opgenomen. Daarnaast zorgt de infraroodstraling ervoor dat toxische afvalstoffen, denk aan nicotine vet of cholesterol sneller uit het lichaam worden verwijderd. Dit heeft een gunstige werking op je huid, die meer gaat stralen en gladder en strakker wordt. Doordat in een infra rood sauna de temperatuur lag staat krijg je geen irritatie, sterker nog: de zuiverende werking heeft juist een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem.

Ook voor reuma en artitis

Daarnaast werkt infrarood straling ook goed als je last hebt van spierpijn, maar verlicht ook bij reuma of artritis. Als laatste heeft een infrarood sauna een positieve werking op je weerstand. Aan het einde van een sauna sessie wordt de aanmaak van witte bloedlichaampjes verhoogd. Zo krijg je op een natuurlijke meer weerstand waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes. Een infrarood sauna is dus goed voor het lichaam en omdat het ook een manier is om te ontspannen, is het ook goed voor de geest. Wil jij een infrarood sauna kopen voor thuis zodat je thuis ook kunt relaxen en genieten? Kijk dan eens op de website voor de verschillende modellen.

 

About author

lifestylegids

Website:
×

U kunt niet meer reageren.