content detail

how_to_do_diamond_painting

Nieuw en populair: diamond painting

Post by: 10/12/2020 0 comments 90 views

Met Diamond Painting kan je zelf een schilderij met gekleurde kristallen steentjes maken. Diamond painting wordt soms ook wel eens vergeleken met schilderen op nummer of borduren met steentjes genoemd. Het is een combinatie tussen deze twee hobby’s, maar het is ook weer iets heel nieuws. Met diamond painting kun je zelf een schilderij maken, op het canvas staat het patroon duidelijke aangegeven zodat je goed kunt zien waar de steentjes gelegd moeten worden. Nadat je alle diamantjes op de juiste plek heb gelegd ontstaat er een schilderij. Diamond painting is een handwerkhobby die is overgewaaid uit China. Het is een hobby die laagdrempelig is en door iedereen bedreven kan worden. In het begin kan de hoeveelheid steentjes kan best intimiderend overkomen, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Als je eenmaal weet wat je moet doen, kun je het painten als zeer ontspannend maar ook als zeer lonend ervaren.

Hoe werkt diamond painting?

Diamond painting is zeer eenvoudig en het is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. Wanneer je begint met diamond painting krijg je een set met een canvas en gekleurde steentjes. Het is handig om een aantal bakjes klaar te hebben staan zodat je de gekleurde diamantjes kunt sorteren. Het canvas is bedrukt met de afbeelding, onderverdeeld in vakjes die voorzien zijn van een letter of een symbool die corresponderen met een kleurnummer. Hierdoor kan je zien welke kleur steentje er in het desbetreffende vakje moet worden geplakt. De plaklaag van de painting is afgeschermd met een beschermingslaag. Deze kan je een stukje omvouwen, zodat de plaklaag vrij komt te liggen. Deze kan weer teruggevouwen worden als je even wilt stoppen met painten, waardoor de plaklaag beschermd blijft van stof en vuil. Je kan dus op elk moment beginnen en stoppen met diamond painting. Vervolgens kies je een kleur uit om mee te beginnen. Begin altijd aan één van de zijkanten en leg een liniaal of meetlat langs het kader van de painting, zodat je verzekerd bent van een mooie strakke eerste rij. Dit voorkomt een hoop frustratie bij het verdere painten. Pak daarna de diamantjes met de aangegeven kleurnummer en schud een aantal steentjes in het schudbakje. Door het bakje lichtjes te schudden komen de meeste steentjes in de juiste positie te liggen om ‘opgepikt’ te worden, met de platte kanten naar beneden.Neem een pincet en druk de diamantjes op de plaklaag. De steentjes blijven aan het pincet plakken en zo kun je de steentjes op de gewenste positie plakken.Op deze manier kan je stap voor stap het gehele canvas beplakken.

Start met diamond painting

Diamond painting lijkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk wijst het zich vanzelf. Wanneer je de slag te pakken hebt zul je zien dat je gemakkelijk steeds meer velden van de diamond painting kunt invullen. Met diamond painting krijg je een schitterend uniek kleurrijk schilderij. De hoeveelheid kleuren per painting kunnen namelijk variëren van 20 tot 60 kleuren en bij uitzondering zelfs nog meer. Er zijn een tal van verschilldende onderwerpen, zo kun je kiezen voor een diamond painting met dieren, landschappen of met natuur. Wil je beginnen met diamond painting? Bekijk dan alle onderwerpen en thema’s van de schilderijen op de website.

About author

lifestylegids

Website:
×

U kunt niet meer reageren.