content detail

douglas tuintafel

Douglas tuinmeubelen: een duurzaam houtsoort

Post by: 08/09/2020 0 comments 199 views

De Douglasspar komt van nature voor in West-Europese landen. Het is een van de hardste naaldboomsoorten van Europa. Hierdoor is het hout van deze boom erg sterk. Douglas hout bestaat voor een groot deel uit kernhout. Kernhout bevat hars, waardoor het na verloop van tijd harder wordt. Hierdoor heeft Douglas hout erg duurzame eigenschappen. Door de grote hoeveelheid kernhout heeft schimmel minder effect op het hout, waardoor er minder snel rotting zal plaatsvinden. Om deze reden is Douglashout erg geschikt voor tuinmeubelen. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat Douglas hout 10 tot 15 jaar mee kan gaan. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier kunt hebben van uw Douglas tuinmeubelen, kan het hout behandeld worden om ervoor te zorgen dat u er nog langer van kunt genieten.

Eigenschappen van Douglas tuinmeubelen
Steeds vaker wordt daarom gekozen voor tuinmeubelen van Douglas hout dankzij die duurzame eigenschappen. Douglas tuinmeubelen zijn dus sterk en gaan door de kwaliteit van het houtsoort lang mee. Hierdoor is Douglas hout zeer geschikt voor gebruik buitenshuis. Het hout kan ook makkelijk bewerkt worden, waardoor er veel mogelijkheden zijn. Zo kunnen er onder andere loungesets, tuintafels, buitenkeukens, barsets en bankjes van gemaakt worden. Door te kiezen voor Douglas tuinmeubelen kunt u jarenlang genieten van nog meer sfeer in uw tuin.

Douglas hout behandeling

Wanneer u Douglas hout onbehandeld laat, zal dit na een tijd grijs gaan verkleuren. Dit gebeurt door weersinvloeden die inwerken op het hout. Wanneer u dit wilt voorkomen, kunt u ervoor kiezen om de Douglas tuinmeubelen op tijd te behandelen. We bieden hiervoor drie verschillende soorten behandelingen aan: naturel olie, white wash olie en grey wash olie. Het grote verschil tussen de drie behandelingen is de uitstraling die de Douglas tuinmeubelen hierdoor krijgen. Met naturel olie behoudt het Douglas hout de eigen kleur, terwijl bij de white en grey wash de kleur van de olie doorschemert in het resultaat.

Douglas tuinmeubelen kopen

Spreekt de kwaliteit van Douglas hout u aan en wilt u tuinmeubelen gemaakt van deze houtsoort aanschaffen? Dan kunt kiezen voor de standaard tuinmeubelen die al gefabriceerd zijn, of u kunt uw tuinmeubelen op maat laten maken. Zo bepaalt u zelf exact welke afmetingen de meubelen moeten hebben. Als u de Douglas tuinmeubelen hebt uitgekozen, kunt u deze laten behandelen met een speciale olie. Hierdoor weet u dat u Douglas tuinmeubelen aanschaft die van het begin af aan nog beter beschermd zijn tegen weersinvloeden. Zo kunt u nog meer gaan genieten van uw Douglas tuinmeubelen.

 

About author

lifestylegids

Website:
×

U kunt niet meer reageren.