content detail

plat dak

Een daktrim voor een plat dak

Post by: 24/05/2019 0 comments 307 views

Als je huis een schuin dak heeft, zal de zwaartekracht regenwater snel afvoeren richting dakgoot en afvoerpijp. Ben je echter eigenaar van een huis met een plat dak, dan is de kans groot dat er een laag regenwater op je dak achterblijft. Zeker als de afvoer door takjes en bladeren enigszins verstopt raakt, kan dit water zich ophopen. Een paar centimeters water op je dak kan een meer dan behoorlijk gewicht hebben. Je kunt gerust rekenen op honderden kilo’s. Dit brengt een aantal belangrijke risico’s met zich mee. Met een daktrim los je dit probleem op.

Waarom moet ik een plat dak extra beschermen?

Het gewicht van het water kan op den duur de integriteit van je dak aantasten en lekkages veroorzaken. Water veroorzaakt niet alleen schade aan het dak, maar beschadigt bij lekkages ook de vloeren, meubilair en andere waardevolle zaken. Als water te lang op je dak blijft liggen, kan het langs de randen onder het dak terechtkomen. Het dak blijft dan langer vochtig, wat op den duur de kwaliteit kan aantasten. Bovendien is een min of meer afgesloten en vochtige ruimte een uitstekende voedingsbodem voor schimmels en andere micro-organismen, die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Wanneer je jouw platte dak afwerkt met een daktrim, kun je dit allemaal voorkomen.

Wat is een daktrim?

Een daktrim is een profiel, gemaakt van hoogwaardig aluminium, dat over de dakrand wordt aangebracht. In het profiel van een daktrim zit een effectief afwateringskanaal. Omdat het over de dakrand sluit, is de zijkant en onderkant van de dakrand beschermd tegen vocht, regenwater en spatwater. Water krijgt geen kans om eronder te kruipen. Door de strakke vormgeving is een daktrim bovendien ook visueel aantrekkelijk. Als je kiest voor een standaard daktrim, dan krijgt je dak een rechte afwerking. Neem je een daktrim met kraal, dan krijgt je dak een halfronde rand.

Bestel uw daktrimmen

Sloterop levert standaard daktrimmen en daktrimmen met kraal. Zij maken gebruik van kunststof koppelsystemen, zodat het niet nodig is om de individuele profielen aan elkaar te lassen. Dit scheelt tijd bij het aanbrengen en je bespaart ook op arbeidskosten. Zelfs op de hoekpunten is het niet nodig om de profielen aan elkaar te lassen. Voor hoekpunten leveren ze speciale daktrimmen die in verstek gezaagd zijn. Voor deze daktrimmen hebben ze ook passende koppelsystemen. Ben je geïnteresseerd? Bezoek de website en neemt vrijblijvend contact met ze op. Bekijk ook zeker de mogelijkheden op het gebied van inbraakpreventie.

 

About author

lifestylegids

Website:

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed