content detail

Glazenwasser

Tips voor glanzend schone ramen

Post by: 10/09/2020 0 comments 176 views

Schone ramen kunnen bijdragen aan een nette uitstraling van je woning. Dus ook al vinden de meeste mensen het een vervelend klusje, je zal zo nu en dan de ramen moeten wassen. Door dit huishoudelijk klusje op de juiste manier te doen, krijg je geen last van strepen en behaal je het mooiste resultaat. Natuurlijk is het ook mogelijk om een glazenwasser Hengelo in te huren wanneer je zelf geen tijd hebt, maar toch wilt genieten van schone ramen. Voor het zelf wassen van je ramen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

De benodigdheden voor het ramen wassen

Om te beginnen moet je voor het lappen van de ramen het goede materiaal in huis hebben. Met de juiste benodigdheden bij de hand kun je net als een vakkundig glazenwasser, de ramen stralend schoon krijgen. Met de volgende materialen moet het helemaal goed komen:

 • Een emmer
 • Een trekker of raamwisser
 • Een spons
 • Een (natuur)zeem
 • Warm water
 • Scheutje afwasmiddel
 • Een trapje
 • Oude kranten

De ramen wassen zonder strepen

Net zoals de professionele glazenwasser Hengelo het doet, wil je graag streeploze ramen. Wanneer je de ramen gaat wassen, zijn er verschillende tips die je kunt gebruiken om strepen te voorkomen. Tijdens het ramen wassen, volg je de volgende stappen:

 1. Vul een emmer met warm water en een scheutje afwasmiddel. Een beetje afwasmiddel kan een goed hulpmiddel zijn om de ramen mooi schoon te krijgen. Gebruik niet te veel, want dan wordt de kans op strepen groter.
 2. Dompel een spons in het water van de emmer en neem hiermee de ramen af. Hiermee verwijder je al een groot gedeelte van het vuil.
 3. Vervolgens kun je met een trekker het water en de resterende vuildeeltjes van het raam verwijderen. Het werkt het beste om van boven naar beneden te bewegen om druppels zo veel mogelijk te voorkomen. Houdt de banen zo groot mogelijk om het risico op strepen te verkleinen.
 4. Voor het beste resultaat moet je de trekker afnemen met een zeem voor je met een nieuwe baan begint. Een natuurzeem werkt hierbij het beste.
 5. Wanneer je klaar bent kun je eventuele strepen nog weghalen door te boenen met een oude krant.
 6. Als laatste kun je de druppels onderaan het kozijn en op de raamdorpel afvegen met een doek.

Een glazenwasser Hengelo inhuren

Zoals gezegd kunt je natuurlijk ook altijd de glazenwasser Hengelo inhuren. Je ramen wassen kan namelijk best wat tijd in beslag nemen. Vooral grote ramen of ramen op moeilijk bereikbare plekken kunnen dit klusje lastig maken. De professionele glazenwasser Hengelo komt dan snel bij je langs om de ramen te wassen. De glazenwasser Hengelo zorgt ervoor dat jouw ramen binnen de kortste keren weer stralend schoon zijn.

 

About author

lifestylegids

Website:
×

U kunt niet meer reageren.